STROOMVOORZIENING

Energiesystemen

Energiesystemen geven ons mogelijkheden en vrijheid, of het nu gaat om een kleine off-grid toepassing of complete energiesysteem. 

Binnen ons productportfolio bevinden zich de kwaliteitsproducten van Victron Energy en MG Energy systems. Met deze producten als basis kunnen we u van dienst zijn in het opzetten van een compleet energiesysteem.

Met onze kennis en ervaring kunnen we een dergelijk systeem juist op elkaar afstemmen teneinde de beste resultaten te behalen. TCC verzorgt de opzet, levering, en installatie van dergelijke systemen. Zowel particulieren als professionele partijen kunnen wij hiermee van dienst zijn.

Off-Grid

In toepassingen waar geen net beschikbaar is kunnen we door middel van op batterij gebaseerde oplossingen tot een passende systeeminvulling komen. We kunnen hiervoor verschillende stroombronnen zoals PV, wind of bijvoorbeeld een aggregaat in de systeemopzet integreren. Maar het uitgangspunt in onze systeemopbouw is altijd in de gewenste toepassing voorzien.

Met onze producten kunnen we bijvoorbeeld ook aan de eisen van redundantie en specifieke maritieme certificering voldoen. We hebben daarin de mogelijkheden om u niet alleen in de systeemsamenstelling en systeemopzet, maar ook in systeemrealisatie van dienst te zijn. Dat kunnen we met volledig in huis geassembleerde systemen, maar ook bijvoorbeeld met systeemopbouw aan boord van een schip op locatie. 

Energy Storage Systems

Een energieopslagsysteem (ESS) is een specifiek type energiesysteem, waarbij een netaansluiting met een compleet Victron systeem van omvormers en laders wordt gecombineerd. In deze combinatie kunnen we bijvoorbeeld gedurende de dag zonne-energie opslaan om deze later te gebruiken. Daarnaast kunnen we een surplus aan zonne-energie terugleveren naar het elektriciteitsnet. 

Uiteindelijk wordt er op deze manier een systeem gecreëerd waarbij er een combinatie van PV, accu’s en omvormer/lader’s met monitoring wordt opgezet zodat we op de gewenste manier uw eigen energiesysteem kunnen maken. Gebruik een ESS bijvoorbeeld in een systeem voor zelfverbruik, een back-upsysteem met zonne-energie, of een mix van beide.

Dit soort systemen zijn ook interessant voor bedrijven die grip op hun eigen stroomvoorziening willen krijgen. Dat wil zeggen om bijvoorbeeld te voldoen aan maximaal af te nemen vermogens vanuit het net, of om de eigen PV productie over de dag heen in het eigen bedrijf te kunnen gebruiken. Tevens zijn er mogelijkheden om e.e.a. te koppelen aan een aggregaat voor back-up.

Industrieel

Industriele toepassingen zijn zo breed als de industrie zelf. Maar voorbeelden van systemen die we op basis van accu’s en overige Victron producten al hebben mogen realiseren zijn systemen die voorzien in;

“Peak shaving” waarbij we in de pieken van de vermogensvraag voorzien;
“Grid back-up” / “UPS” waarbij we kritische processen met een behoorlijke vermogensvraag een bepaalde tijd van stroom blijven voorzien;
“Hybride genset” waarbij we aggregaat koppelen aan een batterijbank om zo de looptijd te optimaliseren;
“Gescheiden netten” waarbij we een instabiel net of een compleet verbruiksnet scheiden van een gebruiker met een zwaar (inschakel)vermogen;
“Machinevoeding” waarbij we in de voeding van een specifieke machine voorzien zonder grote structurele aanpassingen in bestaande systemen.

TCC kan met u meedenken over de mogelijkheden in uw situatie en u in het gehele traject bijstaan richting een passend systeem.

Powerpacks / Aandrijving

Met de producten van Victron Energy kunnen we in powerpacks voorzien tot en met 48VDC, en met een willekeurige AC of DC uitgang. Op deze manier kan er flexibiliteit gebracht worden in stroomvoorziening, welke op deze manier modulair kan worden toegevoegd aan uw systeem of toepassing.

Met MG energy systems kunnen we in powerpacks vanaf 48VDC voorzien, deze producten kunnen tot en met 48VDC ook naadloos worden geïntegreerd binnen de systemen van Victron Energy waar schaalbaarheid binnen het accudeel van het systeem gewenst is.

Tevens kunnen we met de producten van MG energy systems kunnen we een heel solide en stevige basis leggen voor elektrische aandrijflijnen. Of deze aandrijving in een scheeptoepassing of industriële toepassing is in dit geval geen punt, de producten van MG voldoen aan de voorkomende eisen voor bijvoorbeeld de scheepvaart. 

Systeemmonitoring

Het bewaken en monitoren van uw stroomsysteem is de sleutel naar juist gebruik. Door inzicht in het systeem te hebben kunnen de juiste beslissingen genomen worden. Victron heeft verschillende mogelijkheden om een systeem te monitoren.

Dat kan bijvoorbeeld een eenvoudige lokale monitoring zijn op het gebied van de laadstatus van de accubank. Maar uiteraard kan dit ook tot complete systeemmonitoring worden uitgebreid, waarbij uiteraard alles ook via internet benaderbaar en inzichtelijk kan worden gemaakt.

Tevens kan deze data bijvoorbeeld weer als basis dienen voor een “custom” dashboard. In de gehele systeemmonitoring kunnen we ook voor u een passende invulling voorzien. Neem contact met ons op om de mogelijkheden in uw toepassing door te nemen.

Techno Comfort Cromstrijen

Marconistraat 2, Numansdorp

Techno Comfort Cromstrijen

Marconistraat 2, Numansdorp