AIRCONDITIONING

Airconditioning

Airconditioning is als comfortkoeling niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zorgen voor een aangename temperatuur is dus het uitgangspunt in ons werk met aircosystemen. Met onze combinatie van kennis, ervaring, F-Gassen en STEK bedrijfs- en persoonscertificeringen zijn we bij uitstek uw partner om de airconditioning technisch gezond en goed werkend te houden.

Ons dagelijks werk omvat het nieuw opbouwen, repareren, aanpassen en onderhouden van aircosystemen in elke mobiele toepassing. In personenwagens, bedrijfswagen, touringcar, machine, werkschip of jacht. Kortom werkzaamheden aan alle mogelijke mobiele toepassingen voeren we zowel bij ons in de werkplaats als op locatie uit.

Voertuigen

TCC werkt aan airco systemen in alle mobiele toepassingen zoals bijvoorbeeld in auto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, touringcars, landbouwvoertuigen, (mobiele)kranen, treinen, crashtenders en alle andere mobiele toepassingen. Onze werkzaamheden omvatten onder andere nieuwbouw, reparatie, verplichtte controle en onderhoud. Deze mogelijkheden hebben we voor alle bekende koudemiddelen zoals bijvoorbeeld R134a, R1234yf . Voor klassieke voertuigen waarin het inmiddels uitgefaseerde R12 is toegepast hebben we tevens mogelijkheden om u passend van dienst te zijn.

Ook bij de installatie en engineering van compleet nieuwe airconditioningsystemen kunnen we u goed van dienst zijn. Bij installatie van nieuwe aircosystemen moeten de verschillende onderdelen van het aircosysteem goed op elkaar afgestemd worden. Hierbij moet rekening worden gehouden met beschikbare ruimte maar ook met de juiste werking van het totaal.

Hydraulisch aangedreven airconditioningsystemen aangedreven met de capaciteit binnen het bestaande hydraulische systeem. Een effectieve manier om een goed werkend aircosysteem tot stand te kunnen brengen. Wij hebben de kennis en ervaring om op basis van een hydraulisch systeem een goedwerkende airco op te leveren. Een effectieve manier om de reeds aanwezige capaciteit tot nut te brengen, en het realiseren van een aircosysteem. 

Uitbreiding met een tweede verdamper behoort ook tot de mogelijkheden als uitbreiding op het reeds aanwezige aircosysteem. TCC verzorgt de koeling op een, tweede, naar wens te kiezen plaats in het voertuig. We hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van tweede verdampers in een grote variatie aan voertuigen. Te denken aan bijvoorbeeld ambulances, campers en auto’s voor dierenvervoer. Ontbreekt uw specifieke toepassing of wilt u meer toelichting op de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Volledig elektrische (H)VAC systeem, in een wereld vol elektrificatie moeten er uiteraard mogelijkheden zijn om AC systemen te laten werken. Wij kunnen met bestaande producten en flexibiliteit in de meeste gevallen tot een juist systeem komen. Dit kan in een breed stroomgebruik, en zowel op AC als DC basis. Daarnaast hebben we uiteraard mogelijkheden om u van 1 systeem tot seriematige te ondersteunen in dit traject. Uiteraard met de mogelijkheden om het geheel ook direct aan een verwarming te koppelen en zo een volwaardig HVAC systeem te creëren. 

Vaartuigen

In zowel de pleziervaartuigen als ook in de professionele scheepvaart en werkschepen zijn airconditioningsystemen een standaard om tot een prettig leef- en werkklimaat te komen. TCC kan u van dienst zijn op het gebied van levering en montage maar ook bij het verhelpen van storingen en uitvoeren van reparaties aan diverse type units. Onze expertise reikt van selfcontained units tot complete chillersystemen maar ook van single-split tot multi-split systemen. Voor elke toepassing kunnen we u een passende oplossing bieden.

  • Selfcontained units zijn units waar alle techniek in één unit is samengebouwd. De compacte units kunnen vaak mooi gemonteerd worden in een reeds bestaande kast of loze ruimte. Door omlooplucht van de te koelen ruimte te circuleren zal de ruimte op een aangename temperatuur komen.
  • Chillersystemen zijn koudwaterunits welke, vaak gemonteerd in de machinekamer, een compleet schip van koeling voorzien. In elke afzonderlijk te koelen hut wordt een zogenaamde “air handler” geplaatst om de ruimte te voorzien van de juiste temperatuur. Chillerssystemen zijn complexe systemen maar uitermate doeltreffend om een compleet schip naar behoren te koelen.
  • Single-split en Mulit-split systemen zijn systemen bestaand uit één of meerdere binnenunits met één buitendeel. Deze units worden alom gebruikt in gebouwen en zijn een beproefde optie voor airconditioning. Echter in bepaalde omstandigheden zijn deze units uitermate geschikt voor het op temperatuur houden van een ruimte op een schip. Een zeer kosteneffectieve oplossing voor het conditioneren van een ruimte.


Het mag vanzelfsprekend zijn dat TCC werkt met de best bekende merken uit de markt, zoals bijvoorbeeld Clion Marine, Dometic/Cruisair en Webasto maar ook voor andere merken kunt u op ons rekenen. Neem contact met ons op zodat we u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Touringcar / bus

Airconditioningsystemen in de touringcar of bus hebben in de meeste gevallen een vulhoeveelheid van meer dan 3.5kG R134a koudemiddel (5ton CO2 equivalent). Door deze vulhoeveelheid is het verplicht jaarlijks een controle op het systeem uit te voeren.

Deze controle moet uitgevoerd worden door een STEK gecertificeerde F-Gassen monteur (Cat. 1) werkzaam bij een bedrijf met een F-Gassen bedrijfscertificaat. TCC voldoet aan deze eisen en is zelf STEK en F-Gassen gecertificeerd. Wij kunnen bij u op locatie of bij ons in de werkplaats de benodigde werkzaamheden uitvoeren.

Tevens kunnen we u of uw werkplaats ondersteunen met reparaties, diagnose en levering van onderdelen van de aircosystemen. Deze ondersteuning is universeel en niet merkgerelateerd. Echter als erkend servicepunt van Eberspächer Sütrak  zijn we ook in de gelegenheid onderdelen en volledige units te leveren.

Slangenservice

Lekkage aan een aircoslang in een machine is een regelmatig voorkomende storing. Een vervelende storing waar vaak niet direct een oplossing voor is. In veel gevallen kan onze slangenservice uitkomst bieden.

We kunnen een groot aantal aircoslangen direct repareren. Wanneer dit niet mogelijk is dan kunnen we u in veel gevallen direct van dienst zijn door een vervangende slang te maken. Zo bent u binnen korte tijd weer operationeel met een goed werkende airconditioning.

 

Neem contact met ons op, of kom bij ons langs, om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Vullen / reparatie

Een goed werkend aircosysteem is de basis van een goed klimaat in een ruimte. Jaarlijks verlies van koudemiddel uit een aircosysteem in voertuigen is een bekend feit.

Het uitvoeren van een aircoservice aan het aircosysteem helpt om de airco in goede conditie te houden. Bij een aircoservice zorgen we ervoor dat het koudemiddel uit het systeem gezogen wordt en er, na een bepaalde vacumeertijd, weer nieuw koudemiddel in het aircosysteem wordt gevuld. Uiteraard zorgen we ervoor dat de juiste vulhoeveelheid in acht genomen wordt, en dat ook oude olie uit het systeem deels ververst wordt. We kunnen deze aircoservice uitvoeren aan alle systemen. Koudemiddel R134a en HFO1234yf zijn vanzelfsprekende koudemiddel die in dit geval toepast zijn.

Oldtimers of youngtimers welke nog een aircosysteem hebben met daarin het oude koudemiddel R12 kunnen ook bij ons terecht. We kunnen uw aircosysteem vullen met een vervanger van dit koudemiddel. Door dit te doen voorkomt u grote kosten omdat een retrofit naar R134a niet aan de orde is.

Naast de genoemde werkzaamheden stellen we ook diagnose, sporen we lekkages op, leveren we reparatiedelen, repareren of vervangen we lekke onderdelen, spoelen we aircosystemen etcetera. Dit doen we aan alle vaar- en voertuigen, bij ons in de werkplaats in Numansdorp maar ook bij u op locatie. Rechts ziet u een afbeelding waarop de werking van het aircosysteem uiteengezet wordt.

Standairco

Een standairco voorziet bijvoorbeeld een vrachtwagencabine, wanneer de voertuigairco uit is, van een aangenaam klimaat. De meest voorkomende variant is de dakairco welke geplaatst wordt op het dakluik van de cabine. Hierin zijn een aantal varianten mogelijk afhankelijk van de beschikbare hoogte op de cabine. Zo zijn er diverse modellen op de markt waarin de dakunit extra laag is gehouden, ideaal bij toepassing op een van zichzelf hoge vrachtwagencabine. Ook voor de MAN cabine met en zonder spoiler hebben we passende mogelijkheden.

Standairco biedt ook mogelijkheden bij campers, caravans en andere voertuigen waarin de voertuigairco niet altijd ingeschakeld kan staan voor een aangenaam klimaat. Hierin zijn er diverse mogelijkheden in capaciteiten en montageplaatsen, wij kunnen u hierin naar behoren adviseren.

TCC verzorgt voor u de levering en eventuele montage van allerlei varianten standairco van bekende merken zoals Dometic en Eberspächer. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Techno Comfort Cromstrijen

Marconistraat 2, Numansdorp

+ 31 (0)186-653666

werkplaats@technocomfort.nl