STANDVERWARMINGEN

Standverwarming

Standverwarming, een motoronafhankelijke vorm van verwarmen op 12volt, 24volt of 230volt. Met brandstoffen als diesel, benzine of gas als basis kunnen allerlei verwarmingsvraagstukken moeiteloos worden ingevuld. Daarnaast kunnen we u tevens bijstaan op het gebied van volledig elektrisch verwarmen.

We bieden oplossingen op het gebied van luchtverwarming, waterverwarming en cv-systemen. In elke situatie waarbij de temperatuur omhoog moet biedt TCC een oplossing. Van aangename comfortverwarming in personenwagens en pleziervaartuigen tot effectieve verwarming van werkruimten in mobiele kranen en bedrijfswagens. Daarnaast biedt een standverwarming de mogelijkheid tot het voorverwarmen van ruimten of het eenvoudig op temperatuur houden van lading tijdens het vervoer.  Kortom overal waar warmte nodig is kunnen we u van dienst zijn.

Bij TCC kunt u terecht voor Eberspächer, Webasto, Kabola en Truma verwarmingen. Op elke brandstof en/of spanning hebben we de juiste oplossing. Elke situatie is uniek en vraagt om een pasklare oplossing. Met onze jarenlange ervaring en bovenstaande merken kunnen we elke vraag probleemloos invullen. Uw persoonlijke voorkeuren nemen we uiteraard in onze oplossing mee.

Luchtverwarming

Luchtverwarmingen leveren snel een gewenste warmte en zijn geschikt voor elk type voer- en vaartuig. TCC biedt, veelal uit voorraad, een breed assortiment luchtverwarming van gerenommeerde fabrikanten zoals Eberspächer, Eberspächer Kalori en Webasto. Deze luchtverwarmingen werken volledig motoronafhankelijk en behoeven alleen een brandstofaansluiting en een aansluiting op het 12 of 24 Volt stroomsysteem. De verwarming kan buitenlucht of omlooplucht verwarmen en geeft de opgewarmde lucht via een, aan te leggen, eigen luchtsysteem af aan de te verwarmen ruimte. Enkele voordelen van het toepassen van luchtverwarmingen;

 • Zeer directe verwarming van de ruimte
 • Laag stroomverbruik
 • Laag brandstofverbruik

De verwarmingen zijn eenvoudig te bedienen via een grote variatie aan bedieningen. Een greep uit de mogelijkheden;

 • Tijdklok
 • Bediening via App / Afstandbediening 
 • Ruimtethermostaat

Tevens hebben we met onze HV luchtverwarmingen mogelijkheden om tot een hoog DC voltage oplossingen te bieden. Uiteraard heeft iedere toepassing zijn eigen, meest geschikte, systeeminvulling. Neem contact met ons op, of kom langs in onze showroom, om u direct en juist te laten informeren over de mogelijkheden.

Waterverwarming

Vloeistofverwarmingen kenmerken zich door hun brede inzetgebied. Naast het verwarmen van een interieur kan bijvoorbeeld ook een motor of een boiler verwarmt worden met een kleine en krachtige vloeistofverwarming. TCC biedt, veelal uit voorraad, een breed assortiment vloeistofverwarming van gerenommeerde fabrikanten zoals Eberspächer, Webasto en Kabola. Deze vloeistofverwarmingen werken volledig onafhankelijk en behoeven alleen een brandstofaansluiting en een stroomaansluiting. De verwarming verwarmt de vloeistof in het circuit en circuleert het met een eigen waterpomp door het circuit. In het vloeistofcircuit kan bijvoorbeeld middels een warmtewisselaar, radiator of convector een ruimte naar wens worden verwarmt. Bij toepassing in voertuigen kan de verwarming het interieur voorverwarmen door zelf de voertuigventilator aan te schakelen. Op deze manier zal het interieur van het voertuig verwarmt worden en zal ijskrabben tot het verleden behoren. Daarnaast kan de vloeistofverwarming zoals eerder aangegeven ook een motor op temperatuur brengen en houden. Dit bevorderd de levensduur van de motor, en een koude start zal tot het verleden behoren. In een comfort toepassing kan de verwarming ook een boiler op temperatuur brengen en houden waardoor er warm water ter beschikking komt in bijvoorbeeld een camper of plezierjacht.

Enkele voordelen van het toepassen van vloeistofverwarmingen;

 • Geen koude start en een voorverwarmd interieur
 • Diverse verwarmingsmogelijkheden met één apparaat
 • Laag brandstofverbruik

De verwarmingen zijn eenvoudig te bedienen via een grote variatie aan bedieningen. Een greep uit de mogelijkheden;

 • Tijdklok
 • Thermostaat schakelaar
 • Bediening via App / Afstandbediening


Tevens hebben we met onze HV vloeistofverwarmingen mogelijkheden voor u. Uiteraard heeft iedere toepassing zijn eigen, meest geschikte systeeminvulling. Neem contact met ons op, of kom langs in onze showroom, om u direct en juist te laten informeren over de mogelijkheden.

CV systemen

Wanneer een verwarming over een langdurige periode gebruikt moet worden kan een diesel gestookt cv-systeem de oplossing zijn. Diesel gestookte cv-systemen hebben een dusdanig branderprincipe dat, met jaarlijks onderhoud, over een langere periode probleemloos kan werken.

Wonen aan boord van het schip met eenzelfde warmteverdeling als in een huissituatie behoort tot de mogelijkheden. Vloerverwarming, warmtewisselaars, radiotoren of convectoren kunnen worden aangesloten op diesel gestookte cv-ketels. Een ander voordeel is de mogelijkheid tot het gebruik van verwarmt tapwater. Bij ketels met grotere capaciteiten kan er voldoende warm water worden gegenereerd om over een langere duur, een goed bruikbare hoeveelheid warm water te verzorgen.

TCC heeft jarenlange ervaring in zowel het leveren, installeren en onderhouden van dergelijke cv-systemen. Tevens kunnen we u ook van dienst zijn met het aanpassen van bestaande cv-systemen. Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Laadruimteverwarming

Kwetsbare lading dient te worden beschermt tegen vorst, kou en vocht, TCC heeft hiervoor de oplossingen die u zoekt. Elke situatie heeft een ideale verwarmingsoplossing, standaard hebben we diverse mogelijkheden in ons productpakket. Er zijn diverse mogelijkheden tot het verwarmen van een laadruimte, enkele voorbeelden zijn;

 • Luchtverwarming in kopschotmontage
 • Waterverwarming in kopschotmontage
 • Luchtverwarming in of onder de laadruimte
 • Waterverwarming in of onder de laadruimte


Wanneer voor uw specifieke situatie een andere oplossing meer geschikt is, dan beschikken we over de kennis en mogelijkheden om u een maatwerkoplossing te bieden.

Inbouwmateriaal

Om een verwarmingssysteem juist te laten werken is ook het juiste inbouwmateriaal noodzakelijk. TCC heeft een grote hoeveelheid van divers inbouwmateriaal uit voorraad leverbaar. Zowel voor luchtverwarmingen als ook voor waterverwarmingen kunnen we u meestal in alle gevallen direct van dienst zijn Voor zowel professionele partijen als particulieren bieden we de mogelijkheid gebruik te maken van onze  balieverkoop in de showroom. Hier kunnen we u tevens informeren over de mogelijkheden in uw situatie en direct de verschillende producten laten zien.

Inbouw, onderhoud en reparatie

Voor zowel professionele partijen als particulieren bieden we mogelijkheden tot inbouw, onderhoud en reparatie van alle bekende merken verwarmingen. In overleg kunnen we bij u op locatie of bij ons in de werkplaats in Numansdorp verwarmingen inbouwen. Onze ervaring reikt van inbouw van een enkele verwarming in een schip tot inbouw van verwarmingen in een compleet wagenpark en alle voer- en vaartuigen daartussenin.

We kunnen u tevens van dienst zijn met alle bijbehorende werkzaamheden rondom inbouw, service, onderhoud en reparatie. In onze specialistische werkplaats beschikken we over de benodigde kennis en diagnose apparatuur om alle voorkomende storingen aan verwarmingen te kunnen repareren. Tevens beschikken we over een complete testbank met alle faciliteiten om elke verwarming uitgebreid te testen voordat deze gerepareerd wordt opgeleverd.

Daarnaast hebben we ook onze eigen servicewagens waarmee we op locatie alle voorkomende storing van verwarmingen aan boord van voer- en vaartuigen kunnen verhelpen.

Techno Comfort Cromstrijen

Marconistraat 2, Numansdorp

+ 31 (0)186-653666

werkplaats@technocomfort.nl